Om Hideaway

Hideaway navnet er inspireret fra et andet Hideaway der eksisterede for længe siden, i barndommens land. Det Hideaway havde sit navn fra Beatlessangen. Men der er mange andre der har været inspireret af eller brugt navnet Hideaway. F.eks.  er der en bluesstandard der hedder Hideaway, og “Hideaways” er blevet et begreb indenfor ferier.

Men for os blev Hideaway det naturlige navn for “vores sted” på Fejø. Fra første dag vi begyndte at komme på Fejø, først i telt, og siden i vores lille hytte, var det vores Hideaway. Vi kom fra en stresset hverdag i storbyen,  til et sted hvor alle sænker skuldrene når de tager færgen over til Fejø. En lille ø der er domineret af grønne frugthaver og marker, og det blå hav i baggrunden. Vi vidste at der aldrig ville komme S-togsstationer, lysreguleringer, motorveje og industrikvarterer på Fejø. På Sjælland er det svært slippe for disse fenomener, og det er både Fejøs styrke og dets svaghed. I disse tider taler man meget om udkantsdanmarks udfordringer. Men der er sørme også fordele ved ro, plads, luft, frugtkultur og natur. I starten brugte vi kun navnet om Hideaway hytten. Vel ankommet til Hideaway hytten, holdt alle mobiltelefoner straks op med at finde dækning. Sådan er det dog ikke mere. I det mindste med TDC-nettet er der udemærket dækning.

Fejø er “Sydens land” i Danmark, eller Norden. Klimaet er mildt og solrigt. Planter der ellers ikke trives i Norden, trives på Fejø. Øen bugner af frugttræer og havet er altid lige i nærheden.

Hideaway hyttens udseende og beplantningen omkring den er inspireret af Caribiens små “Chattel houses”. Små flytbare huse, som de frigivne negerslaver boede i. Husene var og er malet i livlige pastelfarver, og der er ofte en veranda, med skygge. Hvis man finder et billede af Murdoch Wickhams Chattel House have fra Chelsea Flowershow 2003, så vil man tydeligt kunne se at vi er inspireret af denne.

Hideaway navnet omfatter nu også vores vingård og planteskole, men det er stadig et gemmested, langt fra storbyens larm, trængsel og forurening.

 

Skriv et svar